Grootte & Energie

Grootte & Energie

Leeftijd en gezondheid zijn uiteraard van groot belang bij de keuze van de juiste voeding voor je hond. Met CaroCroc houden echter ook heel veel rekening met de energiebehoefte van je hond en de grootte van het ras. De voeding moet namelijk perfect zijn afgestemd op de eigenschappen van jouw hond.

Naast leeftijd, gezondheid en energiebehoefte hangt de voeding van je hond ook af van het uiteindelijke gewicht van je hond op volwassen leeftijd. Hondenvoeding van CaroCroc houdt rekening met alle rassen. Daarom komt dit ook terug op de voorzijde van elke CaroCroc verpakking. Door middel van onderstaande pictogrammen zie je eenvoudig of deze voeding geschikt is voor kleine (volwassen gewicht van < 15 kg), middelgrote (volwassen gewicht 15 - 30 kg) of grote rassen (volwassen gewicht > 30 kg). 

Best passende voeding op basis volwassen gewicht hond

Klein-, middelgroot- of groot ras?

Kleine rassen zijn eerder volwassen dan grote rassen en leven gemiddeld langer. Doordat zij ouder worden, krijgen zij meer te maken met verouderingsverschijnselen. CaroCroc Small Breed is optimaal afgestemd op de behoeften van volwassen honden van kleine rassen. 

Honden van grote rassen zijn gevoelig voor maagkanteling. Dit betekent dat de voedingsbehoefte vanaf de geboorte al anders is voor pups van grote rassen ten opzichte van bijvoorbeeld kleine rassen. Voor het welzijn van je hond is het daarom belangrijk de voeding hierop af te stemmen. Vaak is het daardoor slim om voor grotere rassen direct te starten met CaroCroc Puppy Large en later over te stappen naar CaroCroc Large Breed.

Kies de best passende voeding voor je hond en lees meer informatie over elke brok op onderstaande productpagina's:

CaroCroc Small Breed
CaroCroc Original
CaroCroc Large Breed

Lage of hoge energiebehoefte?

De energiebehoefte van je hond hangt ook af van de lichamelijke inspanning. Een zeer actieve hond heeft een grotere energiebehoefte dan een minder actieve hond. Op de CaroCroc verpakkingen staat aangegeven voor welk soort hond het product geschikt is door middel van de onderstaande pictogrammen.   

Kies de best passende voeding voor je hond en lees meer informatie over elke brok op onderstaande productpagina's:

CaroCroc Low Energy
CaroCroc Original
CaroCroc Energy
CaroCroc High Energy

Lichaamsconditie

De lichaamsconditie hangt af van verschillende factoren; voeding, lichamelijke inspanning en genetische aanleg. De lichaamsconditie van je hond heeft invloed op de levensverwachting. Voorkom daarom overgewicht bij je hond en geef hem voldoende beweging. Stem de voergift af op de lichaamsconditie.

Ideaal gewicht van je hond